English
 • ZEGEDI KORTÁRS BALETT: NÉGY ÉVSZAK – FEMINIZMA
  ZEGEDI KORTÁRS BALETT: NÉGY ÉVSZAK – FEMINIZMA
 • MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES: KIEGYEZÉS /150
  MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES: KIEGYEZÉS /150
 • EXPERIDANCE PRODUCTION: EZEREGYÉV
  EXPERIDANCE PRODUCTION: EZEREGYÉV
 • KIJEVI MODERN BALETT: ВOLERO
  KIJEVI MODERN BALETT: ВOLERO
 • SEBESTYÉN bálint – GYŐRI BALETT: ANTIGONÉ
  SEBESTYÉN bálint – GYŐRI BALETT: ANTIGONÉ
 • MAROS MŰVÉSZEGYÜTTES: TEGNAP A GYIMESBEN JÁRTAM
  MAROS MŰVÉSZEGYÜTTES: TEGNAP A GYIMESBEN JÁRTAM
 • FRENÁK PÁL TÁRSULAT: fa_UN
  FRENÁK PÁL TÁRSULAT: fa_UN
 • MINDEN, AMI TÁNC
  MINDEN, AMI TÁNC
 • GYŐRI BALETT: PianoPlays
  GYŐRI BALETT: PianoPlays
 • GG TÁNC EGER: Carnations and Roses
  GG TÁNC EGER: Carnations and Roses
II. János Pál tér

Június 19. 18:00

Masni és Pocó koncert Mihályi Rékával

Mihályi Rékát a Group’n’Swing zenekar énekesnőjeként ismerte meg az ország, elsősorban az MTV „Dal” című műsorából, ahol „Retikül” dalukkal nagy sikerrel szerepeltek, melyet később a „Ridikül” műsor főcímzenéjévé választották.

Réka édesanyja ma is aktív óvodaigazgató, óvodapedagógus, aki kitűnően zongorázik és énekel. Réka nagyon pici korától folyamatosan zenével volt körülvéve, és ez megalapozta karrierjét. Édesanyjával már évek óta tervezik, hogy a több, mint harminc éves professzionális óvodapedagógiai karrier tapasztalatait összegyűjtve, Romhányi Áron Artisjus díjas zeneszerző segítségével készítenek egy olyan minőségi gyermeklemezt, amely mind zeneileg, mind a szövegek témaválasztásában oktató és egyben szórakoztató jellegű.

A lemezen 11 dal található és minden dalban egy-egy hangszer kerül bemutatásra: a hangszereknek külön „szóló” része van az egyes dalokban, illetve CD szövegfüzetében rajzok, és rövid leírások is találhatók a hangszerekről. A dalokat Masni és Pocó, a két mesekarakter rövid átvezető beszélgetései kötik össze – ezek dramaturgiailag egy hét eseményeit foglalják össze. A karaktereket két professzionális bábművész, Szabados Böbe és Szilner Olivér alakítja – egyben ők szerepelnek a lemez színpadi változatában is. A lemez Dr. Kádár Annamária pszichológus ajánlásával készült.
A Mihályi Réka: Masni és Pocó koncert minőségi szórakozást kínál kisgyermekek és családok számára. A dalok szórakoztató szövegei és profi zenei aláfestése mellett az előadást két bábművész közjátéka kíséri. A formáció több rendezvényen is nagy sikerrel fellépett már, a koncertekről képeket, felvételeket, valamint minden további hasznos információt megtalál a honlapon. A 'Masni és Pocó' című album 2015-ben jelent meg Dr. Kádár Annamária gyermekpszichológus ajánlásával. A produkció magában foglalja Mihályi Réka valamint két professzionális bábművész élő előadását, megrendelhető a négy tagú élőzenei kísérettel együtt illetve anélkül is.

Mihályi Réka - ének, Szabados Böbe, Szilner Olivér - bábművészek, Romhányi Áron - zongora, Gyalog Zoltán - gitár, Baranyi Gergő - basszusgitár, Vas Gyula – Dob

A koncert ingyenes.

Vaskakas Művészeti Központ, Stúdió 

Június 20. 11:00

PR-Evolution Dance Company: Holle Anyó

Mesénkben Holle anyó házába érkezünk, ahol éppen kis manók tüsténkednek, nagy serényen várják haza Holle anyót, aki nemsokára be is toppan. Egy történetet mesél el nekünk, ami vele esett meg. Annak idején ezt mondta tollba a Grimm fivéreknek is, hát az már jó néhány évvel ezelőtt volt, biza abból írták ők a meséjüket.

Egy kislányról szól, akit mostohaanyja az édeslányával ellentétben mindig mellőz, mindig dolgoztat, s amikor az orsója beleesik a kútba, arra kényszeríti, hogy ugorjon bele és hozza vissza.

A kút világában több próbát is ki kell állnia. Le kell ráznia az érett almákat az almafáról, és ki kell szednie a jól megpirult kenyereket a kemencéből. A lány ezeket örömest meg is teszi. Végül találkozik Holle anyóval és elszegődik hozzá szolgálónak. A legfontosabb feladata, hogy a párnákat jól felrázza, mert akkor hó hullik a földön. Egy idő után a lány az elbocsátását kéri, ekkor Holle anyó bőséges aranyesővel jutalmazza meg szorgos munkájáért. Ezt látva, és a jutalmat megirigyelve, a lusta mostohatestvér is elindul ugyanazon az úton, de bizony elbukik a próbákon, és a szolgálatot se teljesíti. Holle anyó ezért elbocsátja, és büntetése az élete végéig ráragadó szurok lesz.
Így ér véget Holle anyó meséje, boldogsággal, jókedvvel és mulatsággal.

Táncművészek: Guzmics Petra, Haruka Kobayashi, Radvánszki Beatrix, Kulin Virág
Főszerepben: HAUMANN PETRA

Zene: montázs
Jelmez: Nemes Nóra
Koreográfia: Nemes Zsófia

Jegyár: 1 500 Ft

Vaskakas Művészeti Központ, Stúdió 

Június 20. 17:00

Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes:
Pöttöm Palkó
mesés táncjáték

Csindaratta bum bum bum,
Mélyen tisztelt publikum!
Kezdődik mindjárt a mese,
Pöttöm Palkó története.
Egyszer volt, hol nem volt, az Üveg hegyen innen, de a Varázs Erdőn túl, volt egy nagy, nagy háború. Burkus király csatázott Garabonciás király ellen. Olyan rég tartott ez a háború, hogy már ők sem tudták miért. (…) a hosszú háborúskodás alatt olyan szegénység lepte el az országot, hogy az emberek a templom egeréhez jártak koldulni.
Ebben az időben élt egy ember. (…) Volt neki egy felesége, és sok daliás szép gyermeke: Mariska, Zoltán, Jancsi, Juliska, Éva, Bábuci.
Pöttöm Palkó a sokadik,
a testvérek gyakran rászedik.
És mivel igen kicsi a termete,
nem törődnek sokat vele.
Róla szól e rövid mese.”

De ne vágjunk a dolgok elejébe. Elég az, hogy valódi gyermekműsort vitt színpadra társulatunk. Igazi mese, igazi gyerekeknek, akik az előadás közben maguk is szereplőkké válhatnak.

Főszerepben vendégelőadó Antal Adorján, a Fölszállott a páva 2015-ös szóló és páros tánc kategóriagyőztese.

Rendező - koreográfus: Ivácsony László
Dramaturg: Fazakas Misi
Zenei szerkesztő: Fazakas Levente
Előadók: Antal Adorján, Antal Zsolt, Balázs Júlia Katalin, Bara Szabolcs, Bőjte Róbert, Gábor Dénes, Gábos Endre, György Piros, Hozó Levente, János Gabriella, Kelemen Szilveszter, Kósa Gabriella, Laczkó Benedek Tünde, Miklós Emőke, Nyáskuj Csongor, Péter László, Sándor Katalin, Szabó Júlia, Szabó László.

Jegyár: 2 000 Ft

Vaskakas Művészeti Központ, Stúdió 

Június 21. 17:00

Pécsi Balett: Hófehérke és a hét törpe

Volt egyszer egy gyönyörű hercegnő, Hófehérke, akinek pokollá tette életét féltékeny mostohája, a királynő. A királyi kastélyból elűzött Hófehérke szerencsére hamarosan otthont talált az erdő mélyén lakó hét kedves törpe házikójában. A gonosz bűbájjal rendelkező mostoha továbbra sem tett le arról, hogy Hófehérkét félreállítsa útjából. Különböző praktikákat eszelt ki, de a véletlen különös fordulatával Hófehérke megmenekült és a mese boldog véget ért ...
A humorral átszőtt táncjátékot egyaránt ajánljuk gyermekeknek, felnőtteknek.

Hófehérke: Ujvári Katalin
Királynő, Hófehérke mostohája: Nagy Írisz Harangozó-díjas
Öreg király: Kerekes Soma Lőrinc
Herceg: Téglás Bánk
Vadász: Varga Máté
Tudor: Kerekes Soma Lőrinc
Vidor: Kócsy Mónika
Szende: Tuboly Szilárd
Szundi: Koncz Péter
Morgó: Molnár Zsolt Harangozó-díjas
Hapci: Szabó Márton Fülöp Viktor ösztöndíjas
Kuka: Matola Dávid
Holló: Karin Iwata
Katica: Frank Edina
Mókus: Czebe Tünde
Nyuszi: Hoffman Virág Zoé
Medve: Varga Máté
Valamint Szécsi Theodóra

Zeneszerző: Riederauer Richárd
Díszlet- és jelmeztervező: Andrea T. Haamer
Koreográfusok: Czebe Tünde Harangozó-díjas, Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas
Dramaturg-rendező: Uhrik Dóra Kossuth-díjas, Liszt-díjas Érdemes művész

Jegyár: 2 000 Ft

Vaskakas Művészeti Központ, Stúdió 

Június 22. 17:00

Bozsik Yvette Társulat: Csizmás kandúr

A mese legmélyén az igazságot kereső segíteni akarás szándéka rejlik, amely nagyon fontos tanulság és példázat a gyerekeknek. Csizmás kandúr ravaszságának és tetteinek mozgatórugója ugyanis nem más, mint hogy a kisemmizett és földönfutóvá tett jószívű gazdáján segítsen, és legyőzze az óriást. A kandúr és a molnárfiú kapcsolata az önzetlenségen, a szereteten és a tiszteleten, a másikban való feltétlen bizalmon alapul. Minden furfang, cselvetés csak eszköz a kandúr céljának elérésében, hogy az igazság győzni tudjon.

Az előadás különleges zenéjét Philippe Heritier, a társulattal több, mint húsz éve együttműködő svájci zeneszerző komponálta.

Az előadás a Nemzeti Táncszínház felkérésére készült, létrejöttét az NKA és a Magyar Nemzeti Bank támogatta.

Táncolják: Krizsán Dániel, Vati Tamás, Gulyás Anna, Gombai Szabolcs, Vislóczki Szabolcs, Kalmár Attila, Vida Gábor, Sebestyén Tímea, Hasznos Dóra, Samantha Kettle, Krausz Alíz

Díszlet: Vati Tamás
Jelmez: Juristovszky Sosa
Fény: Pető József
Zene: Philippe Heritier
Kreatív producer: Iványi Marcell
Koreográfus-asszisztens: Gulyás Anna
Koreográfus-rendező: Bozsik Yvette

Jegyár: 2 000 Ft

II. János Pál tér

Június 22. 18:00

Belvárosi betyárok koncert

Okos humorral megírt dalaik és előadásuk izgalmas, közös zenei- és koncert élményt ad a gyerekeknek. Műsorukat évszakokhoz igazodva építik fel, interaktív módon bevonva őket az előadásba énekléssel, mozgás-koreográfiával, megzenésített mondókákkal, továbbá a koncert része egy játékos hangszerismertető-bemutató is. Dalaik legnagyobb varázsa, hogy egyszerre két irányba is működnek, hiszen a gyerekekhez szólnak és a felnőtteknek is üzennek. A zenekar igényes-, művészi produkcióval szórakoztatja és terelgeti a gyerekeket.

A koncert ingyenes.